Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu ile Yalova Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü (Mec)'in birlikte düzenlediğimiz 16. Girişimcilik Aşısında konuğumuz Özdilek Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, 11 Aralık 2012 Salı günü saat 14:00 ile 15:00 arasında MYO konferans Salonunda üniversitemiz öğrencileri ile buluşuyor.

Hüseyin Özdilek ve İş Hayatı:

1971 yılında, 70.000 TL sermaye ile Bursa ‘da 2 adet havlu dokuma tezgahı ve 1 adet devere kiralayarak havlu ve bornoz üretimine başlayan Özdilek, 2011 yılında 5500 çalışanı, 10 bin tonluk üretim kapasitesi ile dünyada ilk 6 firma içinde, Avrupa’da ise en büyük havlu-bornoz üreticisi konumundadır.

1983 yılında Bursa Yalova Yolu’nda 400 metrekarelik bir satış mağazası ile perakende sektörüne giren Özdilek, bugün Bursa Yalova Yolu, Bursa Geçit, İzmir, Kocaeli, Afyonkarahisar, Yalova, Antalya ve Eskişehir olmak üzere 8 Alışveriş Merkezi, 4 Hipermarket ve Türkiye’nin bir çok bölgesinde bulunan ev tekstili mağazaları ile hizmet vermektedir. Havlu ve perakende sektöründe kalitenin ve hizmetin öncüsü Özdilek, 2006 yılında Bursa-İnegöl'de nevresim takımı ve çarşaf üretimi yapan ev tekstili fabrikasını üretime geçirmiştir.
Başta Almanya, ABD, İngiltere ve Rusya olmak üzere dünyanın birçok farklı ülkesine 45 milyon dolar ihracat yapmaktadır.Özdilek; 2011 yılında 750 milyon TL ciroya ulaşan Özdilek, tüm üretim ve hizmet faaliyetlerinde yapılan her çalışmanın ‘Türkiye’nin gelişmesi’ demek olduğunun bilinci ve anlayışıyla hareket etmektedir. 2010 yılında ödediği 12 Milyon TL’lik Kurumlar Vergisi ile Bursa’da birinci olmuştur.2011 yılı sonu itibariyle direkt ve endirekt olarak 55 milyon TL vergi ödemiştir.Özdilek, Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu içinde yerini almaktadır.