Uluslararası İlişkiler Bölümü Misafir Araştırma Görevlisi Andrey VIDYAYKIN tarafından 3 Ağustos Salı Günü Saat 14.00’te Yalova Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda “Rus Dış Politikası” konulu bir konferans verilecektir. Tüm ilgililer davetlidir.

Andrey VIDYAYKIN, Nizhny Novgorod Lobachevsky Devlet Üniversitesi (NNSU) Uluslararası İlişkiler Fakültesi Bölgesel Çalışmalar Bölümü 5. Sınıf Öğrencisi, aynı zamanda NNSU Türk Cumhuriyetleri Araştırma Merkezi Müdürü’dür. Türkiye’de halen Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Misafir Araştırma Görevlisi ve BİLGESAM 2010 Yaz Dönemi Stajyeri olarak bulunan A. Vidyaykin’in akademik çalışmaları Rus dış politikasının yanı sıra, Türk dış politikası, çeşitli ülkelerdeki Türk diasporaları ve Türkiye'deki araştırma merkezleri üzerinde odaklanmaktadır.
Konferansta ele alınacak konubaşlıkları:
·Sovyet öncesi dönemden Soğuk Savaş sonrasına ve günümüzde Rus dış politikasının dünü ve bugünü
· Türkiye de dahil olmak üzere özellikle Orta Doğu ve Orta Asya bölgelerine yönelik Rusya’nın bölgesel politikaları
· Rusya’nın dış politikası
·Güncel uluslararası meselelere Rusya’nın bakışı