Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) tarafından düzenlenen ve ayrıntıları aşağıda belirtilen etkinliğimize ilgili öğrencilerimiz davetlidir.

Konu :  KOSGEB Genç Girişimci Geliştirme Programı Tanıtımı
Tarih :  16 Aralık 2009, Çarşamba
Saat  :  13.30
Yer    :   Yalova Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu

PROGRAM HAKKINDA
1990’lı yılların en önemli teması haline gelen girişimcilik, ekonomik büyüme, istihdam yaratma ve sosyal ilerlemenin temel faktörü olarak değerlendirilmektedir. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik durum, istihdam sorunları, bunlara bağlı olarak gelişen sosyal sorunlar ve buna karşılık ülkemizin sahip olduğu genç nüfus potansiyeli göz önüne alındığında, gençlerin girişimciliğe yönlendirilmesini önemli bir inisiyatiftir. Bu programın amacı, öğrencilerin kariyer planlaması yaptığı bir dönemde, alışılagelmiş alternatifler dışında, girişimciliği önlerine bir seçenek olarak sunarak, üniversiteli gençleri girişimciliğe yani kendi işini kurmaya yöneltmek, üniversitelerde girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını sağlamaktır.
Programın en önemli özelliği, iş fikrinin belirlenmesi ile başlayan iş kurma sürecini adım adım öğrenecekleri ve yaşayabilecekleri bir program olmasıdır. Program, eğitim ve danışmanlıktan oluşan iki araç ile gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler bu program ile eğitim hayatlarındaki en iyi ve gerçekçi uygulamayı yaşama şansını bulmaktadırlar. Programın doğrudan amacı gençlerin girişimciliğe yönlendirilmesi olmakla birlikte, program sürecinde öğrenciler,

• Proje hazırlayabilen ve yönetebilen
  • İşletme yönetimini bilen
  • Çevresini ve gelişmeleri gözlemleyebilen
  • Kendisine ve çevresine artı değer kazandırabilen yüksek nitelikli bireyler olarak yetiştirilmektedir.

KİMLER BAŞVURABİLİR?
Programın başlatılacağı üniversiteler, üniversite yönetiminin KOSGEB’e yapacağı yazılı başvuru sonucunda belirlenir.

• Üniversite son sınıf veya yüksek lisans öğrencilerinden,
  • Kendi işini kurmak isteyenler
  • Aile işletmesini geliştirmek isteyenler
  • Programın sorumluluklarını yerine getirmeye
  • Hazır olan öğrenciler programa başvurabilirler.

NEDEN KATILMALISINIZ?

• Hayallerinizi gerçekleştirmek
  • Fikirlerinizi hayata geçirebilmek
  • Dünyanın bir adım önünde olabilmek
  • Bağımsızlığınızı kazanmak
  • Kendi işinizi kurabilmek
  • Kişisel gelişiminizi sağlayabilmek
  • Yeni maceralar ve farklı deneyimler yaşamak
  • Ülkenizin gelişimine katkıda bulunmak
  • Hedefiniz için bu programa katılmalısınız.

Ayrıntılı Bilgi İçin : 0226 814 30 00