Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı, 9-13 Mayıs 2011 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecektir. Forum kapsamında birçok panel düzenlenecektir. Bunlardan biri de, Yalova Üniversitesi Uluslararası Çatışma Çözümleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜÇAM) ev sahipliğinde, 9 Mayıs 2011 tarihinde, Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenecek olan, “En Fakir Topluluklardaki En Fakir Kızlara Yatırım Yapmak: Hızlı ve Pozitif Bir Değişim için Fırsatlar” paneli. Panelde En Az Gelişmiş Ülkeler’deki ergen kızların karşılaştıkları sorunlar ele alınacak. New York Nüfus Konseyi’nde Yoksulluk, Toplumsal Cinsiyet ve Gençlik Programı’nda Kıdemli Araştırmacı olan Judith Bruce’un başkanlığında gerçekleşecek olan panelde; BM Haiti Özel Elçiliği Ofisi Kıdemli Politika Danışmanı Nancy Dorsinville, Guatemala Nüfus Konseyi Program Koordinatörü Alejandra Colom, Uganda Finance Trust Genel Müdürü Mathias Katamba, ve Sabancı Vakfı Programlar Yöneticisi Filiz Bikmen konuşma yapacaklardır. www.ldcintellectuals.org. Panele ilgili ayrıntılı bilgi aşağıdaki broşürde mevcuttur.