Türk Patent Enstitüsü tarafından üniversitelerdeki tüm araştırmacıların bilimsel faaliyetlerinin toplumsal faydaya dönüşebilmesi için başlıca araç olan fikri mülkiyet haklarını tanımaları ve kullanabilmelerinin yaygınlaştırılması amacıyla " Farkındalık Projesi " başlatılmıştır. Proje ile araştırmacılarımızda fikri mülkiyet bilincinin oluşturulması amaçlanmaktadır. Üniversitemizde de proje kapsamında TPE Koordinatörü olarak Yrd.Doç.Dr. Ümit ÜNVER görevlendirilmiştir. Tüm akademisyen ve araştırmacılarımız, Fikri ve Sınai Mülkiyetler ile ilgili soru ve sorunları için umit.unver@yalova.edu.tr  mail adresinden veya 5396 nolu dahili telefondan TPE Koordinatörü Yrd. Doç.Dr. Ümit ÜNVER ile irtibat kurabilirler.