Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi(İİBF) Dekanı ve Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Abay, Kanal 24’te yayınlanan sunuculuğunu Dünya Engelliler Vakfı Başkanı ve Sanatçı Metin Şentürk ile Geleceğimizin Çocukları Vakfı Başkanı Müge Çelebican yaptığı “Bu Çocuklar Bizim” adlı televizyon programına katıldı. Prof.Abay Yalova Üniversitesi İİBF Sosyal Hizmet Bölümü’nü ayrıntılı biçimde anlattı. Sonrasında Prof.Abay, fiziksel ve zihinsel engelli çocukların genel olarak karşılaştığı sorunlar, aileler ne kadar bilinçli ve sosyal haklarının ne kadar farkındalar, çocukların rehabilatsyon çalışmaları hangi uzmanlarla hangi şartlarda gerçekleşmeli, fiziksel ve zihinsel engelli çocukların kendilerine yeten bireyler olarak yetişmelerinde eğitimin rolü gibi konular hakkında bilgiler vererek soruları cevapladı.