23 Ekim Pazar günü Van ilimizde meydana gelen 7.2 büyüklüğünde deprem ve devam eden artçı sarsıntılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Milletçe büyük üzüntü duyduğumuz bu olaydan etkilenen tüm yurttaşlarımızın acılarını yürekten paylaşıyoruz. Depremzedelere destek olmak üzere Yalova Üniversitesi olarak bir yardım kampanyası başlatılmış olup, kurum olanaklarımız çerçevesinde çeşitli girişimlerde bulunulmuştur. Bu amaçla;
  • Depremden zarar gören yurttaşlarımıza katkıda bulunmak üzere Türkiye Finans ve Katılım Bankası Yalova Şubesi'nde IBAN TR 45 0020 6000 7700 0888 7300 03 numaralı deprem yardımı özel hesabı açılmıştır. Depremzedelere yardım etmek isteyen değerli mensuplarımız bu hesaba diledikleri meblağı yatırabilirler.
  • Yeni olmak kaydı ile, depremzedelere giysi, ayakkabı, battaniye, gıda maddesi vb. eşyalar ile diğer yardım malzemelerini ulaştırmak isteyen mensuplarımız için de düzenlemeler yapılmıştır. Eşya yardımı yapmak istiyenler  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bahçesinde Sosyal Hizmet Bölümü  öğrencilerinin bir standına başvurabilirler.
  • Üniversitemiz deprem bölgesindeki çalışmalara doğrudan katkıda bulunmak üzere Yalova  Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü’nden Öğretim Görevlisi Ömer Miraç Yaman başkanlığında öğrenci ekibi bölgeye göndermek üzere görevlendirmiştir. Öğretim Görevlisi Ömer Miraç Yaman Psikolojik Destek Ekibi ile birlikte Van'a gitmiştir.
Tüm mensuplarımıza yardım kampanyasına katkılarından dolayı teşekkür ederiz.