Rektörlüğümüz ve Fakültemiz, bu Cuma günü öğleden sonra başlayıp Pazar günü öğleye kadar devam edecek olan İslam Tarihçileri Kongresi ve Koordinasyon Toplantısı'nın on üçüncüsüne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Etkinlik merkez yerleşkemize çok yakın mesafedeki Koruköy/Çınarcık’ta yer alan Harb-İş Otel’de düzenlenecek. Bir Açılış Konferansı, Beş Oturum ve bir Değerlendirme ve Sonuç Bildirgesi Oturumu halinde tertip edilecek etkinlikte, İslam Tarihi Araştırmaları Yönüyle Oryantalizm, İslam Tarihinde Kadın, İlahiyatlarda Türk-İslam Tarihçiliği, İslam Tarihi Anabilim Dalı Koordinasyon Meseleleri ve Lisansüstü Çalışmaları ile Şehir Tarihçiliği ana başlıklarında ülkemizin çeşitli üniversitelerinde görev yapan 13 akademisyen sunum gerçekleştirecek. Etkinliğin “Mekke’de İslamlaşma” konulu açılış konferansını Prof. Dr. Adnan Demircan verecek. Anabilim dalı koordinasyon meseleleri ile lisansüstü çalışmalar ile ilgili oturumun moderatörlüğünü Prof. Dr. Adem Apak üstlenecek. 17 Aralık Cumartesi günü saat 09:30’da başlayacak Açılış Töreni’nde ise teşrifleri halinde Yalova Valisi Muammer Erol’un, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı’nın, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’un, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Cahit Külekçi’nin ve İslam Tarihçileri Derneği Başkanı Doç. Dr. Tahsin Koçyiğit’in birer konuşması yapması bekleniyor.

Kongre için uzun zamandır hazırlıkları sürdürdüklerini belirten Dekanımız Prof. Dr. Cahit Külekçi, Rektörlüğümüzün de desteğiyle bu önemli organizasyonu Yalova’da gerçekleştirecekleri için mutlu ve heyecanlı olduklarını dile getirdi. Yalova’nın sadece sağlık turizmi konusunda değil, bu tür bilimsel toplantı ve etkinlikler için de ziyadesiyle bir cazibe merkezi olabileceğinin altını çizen Dekan Külekçi, etkinliğin şimdiden hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.