1.Aronya Günleri Yürüyen Köşk’te Düzenlendi

1.Aronya Günleri Yürüyen Köşk’te Düzenlendi

Yalova Belediyesi ve Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aronyayı daha geniş kitlelerle tanıştırmak amacıyla Yürüyen Köşk'te "İpek Yolunda Bir Akşamüstü Molası" sloganıyla 1. Aronya Günleri düzenlendi.

Programa; Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıduman, il müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda alanında uzman isimleri Aronya bitkisi ile ilgili bilgilendirme konuşmaları gerçekleştirdiler. Etkinlikte bir konuşma yapan Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca Amerika'da çocuklar üzerinde yapılan çalışmaları örnek göstererek Aronya'nın bağışıklığa sağladığı katkıları anlattı.

Son olarak kürsüye gelen İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar da İl Müdürlüğü olarak bugüne kadar Aronya ile ilgili yapılan 'Organik Aronya' üretimi ve 'Yalova Aronyası' tescil çalışmalarını aktardı. İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar’ın Aronya yetiştiriciliği ile ilgili yapılan çalışmaların detayların paylaştığı konuşmanın ardından program sona erdi.