15 Temmuz Bu Milletin Hafızasıdır

15 Temmuz Bu Milletin Hafızasıdır

15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin yıldönümünde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner Tatar'ın sunumuyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü başlıklı konferans düzenlendi. Milletimizin büyük bir kahramanlık örneği sergilediği günün anısına gerçekleşen konferansa, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ile akademik ve idari personelimiz katılım gösterdi.

Hedeflerine ulaşmak için her yolu mübah gören Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) millet iradesine ipotek koyarak cebirle iktidarı ele geçirme hesaplarının arka planına değinen İİBF Dekanı Prof. Dr. Taner Tatar, "15 Temmuz'u Cumhuriyet döneminde yaşanan darbe ve darbe girişimlerinden ayıran en önemli özellik, uzun yıllar titizlikle ve sinsice planlanmış olmasıdır." diye konuştu. 28 Şubat Postmodern Darbesinin, ihanet çetesinin önünü açtığına dikkat çeken Prof. Tatar, 15 Temmuz'da ortaya konan kahramanlığın tüm dünyaya örnek olduğunu söyledi. 

Darbe girişimiyle birlikte milletimizin bir ve beraber olma duygusunun şahlandığını belirten Prof. Tatar, "15 Temmuz bu milletin hafızasıdır. Yüzlerce, binlerce kahraman o gece kendi iradesine, kendi geleceğine sahip çıkmıştır. Biz tarihi kahramanlıklarla dolu bir milletiz. Bizim kahramanlarımız Olimpos'ta değil, yeryüzünde dik durarak gezerler." diye konuştu.