15 Temmuz Gazisi Sabri Gündüz ve MİDDER Başkanı Eser Çapadağ Rektörümüzü Ziyaret Etti

15 Temmuz Gazisi Sabri Gündüz ve MİDDER Başkanı Eser Çapadağ Rektörümüzü Ziyaret Etti

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Yalova Şube Başkanı Eser Çapadağ ve 15 Temmuz Gazisi Sabri Gündüz Rektörümüz Prof. Dr. Güler Alkan’ı ziyaret ettiler. Milli İrade ve Demokrasi Derneğinin son dönemde yaptığı çalışmalar hakkında Rektör Alkan’a bilgi veren Başkan Eser Çapadağ amaçlarının 15 Temmuz ruhunu yaşatmak, diri tutmak ve bu demokrasi karşıtı kalkışmaya karşı koyan milletimizin kahramanlığını nesilden nesile aktarmak olduğunu ifade etti.

G3 piyade tüfeğiyle açılan ateşin bacağına isabet etmesi sonucu bacağını kaybeden ve 46 kez ameliyat edilen Gazi Sabri Gündüz o gece yaşadıkları hakkında bilgi Rektör Alkan a bilgi verdi. Yaptığı eylemden dolayı hiçbir zaman pişmanlık duymadığını ifade eden Gazi Gündüz yine darbe girişimi olsa yine aynı tepkiyi vereceğini söyledi. Yoğun bakımdan çıktığında bacağının kesilme ihtimali olduğu öğrenen Gazimiz Sabri Gündüz  “ bacaksız yaşanır vatansız yaşanmaz diyerek” yakınlarını teselli ettiğini belirtti.

MİDDER Başkanı Çapadağ ‘Bacaksız yaşanır ama vatansız yaşanmaz’ diyen Gazimizin bu fedakârlığının Türk Milleti tarafından asla unutulmayacağını ifade ederek hiçbir şeyin insanın bayrağı ve vatanı için kanını dökmesi kadar gurur verici olmadığını söyledi.

Ziyaretleriyle üniversitemizi onurlandıran 15 Temmuz Gazimiz Sabri Gündüz’e teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Güler Alkan, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain girişime karşı canlarını ortaya koyan şehitlerimizi ve gazilerimizi asla unutmayacaklarını belirtti. Vatan için gerektiğinde canını hiçe sayan vatan evlatlarına sahip olan bir milletin ferdi olmaktan gurur duyduklarını söyleyen Alkan Türk Milleti olarak kendilerine minnettar olduklarını ifade etti.