16. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi Heyecanla Başladı

16. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi Heyecanla Başladı

Yalova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Spor Bilimleri Derneği iş birliğinde 22-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında "16. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi" üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Kongrenin açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmalarını Yalova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Serdar Geri, Spor Bilimleri Derneği Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Yaşar Şahin, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Eğitimi Daire Başkanı Şükrü Yılmaz’ın yaptığı kongrenin açılış oturumuna İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm, Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cahit Külekçi ve Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, Genel Sekreter Vekili Yalçın Tokay, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Üniversitemizin İlk Spor Bilimleri Mezunları!

Yalova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Serdar Geri, 16. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi'nin açılış konuşmasında, "Bu yıl fakültemizden ilk mezunlarımızı vermeyi büyük bir gururla yaşıyoruz. Öğrencilerimizin göstermiş olduğu emek ve azmin karşılığını almaları beni çok mutlu ediyor. Onlara gelecekteki başarıları için şimdiden en içten dileklerimi sunuyorum." dedi. Kongreye 70 üniversiteden 142 bildiri kabul edildiğini dile getiren Geri, öğrencilik döneminden kıymetli hocaları olan Prof. Dr. Sami Mengütay ve Doç. Dr. İrfan Gülmez’i kongre oturumlarında ağırlamanın gururunu yaşadığını ve öğrencilere ilerleyen yıllarda aynı gururun nasip olmasını diledi.

“Spor Bilimleri Fakültemiz Türkiye’nin Gururu”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, açılış konuşmasında spor bilimlerinin önemini vurguladı ve bu alandaki araştırmaların ve gelişmelerin Türkiye'nin sporu için hayati önem taşıdığını söyledi. "Üniversitemiz, birçok spor branşında elde ettiği şampiyonluklarla hem ulusal hem de uluslararası arenada önemli dereceler kazanmıştır" ifadelerini kullanan Bahçekapılı konuşmasında ayrıca kongrenin böylesine görkemli bir şekilde organize edilmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, “Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Serdar Geri ve ekibi, bu kongreyi organize etmek için büyük bir emek ve özveri gösterdiler. Kongrenin sorunsuz bir şekilde geçmesi için gece gündüz çalıştılar. Kendilerine ve tüm ekibe minnettarım" şeklinde konuştu. Açılış konuşmaları ve zeybek gösterisinin ardından sponsor olan kuruluşlara ve kişilere plaketler takdim edildi.

Kongre Bilimsel Oturumlarla Devam Ediyor

Kongrenin ilk gününde "Bilimsel Oturum" ve "Pickleball Workshop" gerçekleşti. Bilimsel oturumda, Doç. Dr. İrfan Gülmez "Kuvvet Antrenman Programı Nasıl Hazırlanır?" ve Doç. Dr. Osman Ateş ise "Atletik Performansta Monitörizasyon" konulu sunumlar yaptılar. Pickleball Workshop’ta ise Pickleball Türkiye Temsilciliği Yönetim Kurulu üyeleri Serap Yücesir, Doç. Dr. Rabia Hürrem Özdurak Sıngın, Davut Güngör ve Doç. Dr. Mustafa Can Koç, Pickleball sporunu katılımcılara tanıttılar.

Kongre, 23 Mayıs Perşembe günü ve 24 Mayıs Cuma günü düzenlenecek oturumlarla devam edecek.

Kongrede, Türkiye'nin önde gelen spor bilimcilerinden, akademisyenlerinden, sporcularından ve öğrencilerinden oluşan 500'den fazla katılımcının yer alması bekleniyor.

Detaylı Kongre Programı için TIKLAYINIZ