18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü 18.03.2012

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97’inci yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda başladı.Törene Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Garnizon Komutanı ve Karamürsel Eğitim Merkezi Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Meftun Dırman, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkan Vekili Şenol Ulutürk, Yalova Üniversitesi Rektör Vekili ve Yalova Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Fikret Yüksel,  Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Ürkmez, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve şehit aileleri katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması gerçekleştirildi. Ardından Yalova Şehir Mezarlığı Şehitliği’ne geçildi.Askeri manda tarafından saygı atışının yapıldığı törende protokol mensupları şehitliğe karanfil bıraktı. Şehitler dualarla anıldı. Şehitlerimizin ruhları şad olsun.