18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenleri

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü törenleri Yalova’da gerçekleştirildi.Törenlere Yalova Valisi Esengül Civelek, Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Meftun Dırman, Ak Parti Milletvekili Temel Coşkun, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Ürkmez Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şube Başkanı Şakir Güner, Yalova protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende Yalova Üniversitesi’ni Rektör Vekili Prof.Dr. Hüseyin Yıldırım temsil etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından şehit aileleri adına konuşma gerçekleştirildi, bir subay tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Yalovalı şehit polisler Suat Orak ve Volkan Gürses’in “Devlet Övünç Madalyası ve Beratları” Vali Esengül Civelek tarafından verildi. Civelek, Şehit Polis Suat Orak’ın Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’nı annesi Ayşe Orak’a, Şehit Polis Volkan Gürses’in madalya ve beratını ise babası Hulusi Özcan Gürses’e takdim etti. Şiir okunması ile meydandaki tören sona erdi.
Program kapsamında Yalova Şehitliği ziyareti yapıldı. Protokol mensuplarının katıldığı ziyarette askerler saygı atışında bulundu. Kent protokol üyeleri Vali Esengül Civelek önderliğinde 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 98’inci yıldönümü nedeniyle şehit mezarlarına çiçek bıraktı. Dualar edildi.

Protokol üyeleri, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şube Başkanlığı’nı ziyaret ettikten sonra ise Osmanlı Parkı’nda bulunan Sarı Kamış Şehitleri Anıtı ziyaret etti. Tören Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi’nin Halk Eğitim Merkezi’nde hazırladığı program ile son buldu.