19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Türk Milleti’nin var olma mücadelesinin ateşlendiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 91.yıldönümünde Yalova’da coşkuyla çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen ve mülki-yerel ve askeri erkanın hazır bulunduğu çelenk bırakma törenine Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Filiz Karaosmanoğlu’nun katıldı. Çelenk bırakma töreninin ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması gerçekleştirildi. Bayram çoşkusu güzel hava koşulları altında Atatürk Stadı’nda devam etti. Yalova Valisi Doç.Dr. Yusuf Erbay, Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Şükrü Korlu, Yalova AKP Milletvekili İlhan Evcin ile mülki-yerel ve askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar gençlerin başarılı etkinliklerini alkışlarla desteklediler. Vali Erbay, Tuğamiral Korlu ve Başkan Koçal’ın halkı selamlayıp bayramlarını kutlamasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç konuşmasını sundu.Müdür Genç gençlere olan güveninden ve inancından bahsederek bu milletin gençlerin omuzlarında yükseleceğini söyledi. Lise öğrencilerinin Gençliğe Hitabesi’ni ve Gençliğin Ata’ya cevabını okumasının ardından atletizm yarışmaları yapıldı. Ardından liselerin hazırlamış olduğu müthiş gösteriler sunuldu. Gençlerimizi ve böylesi görkemli bir programa emek veren öğretmenlerimizi candan kutluyoruz.

EY YÜKSELEN YENİ NESİL,GELECEK SİZİNDİR. CUMHURİYETİ BİZ KURDURK; ONU YÜKSELTECEK VE SÜRDÜRECEK SİZSİNİZ

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK