29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Cumhuriyet’in 90. kuruluş yıldönümü tüm ülkede olduğu gibi Yalova’da da görkemli törenlerle kutlandı. Yalova Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törenlere Yalova Valisi Esengül Civelek, Karamürselbey Eğitim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Çoşkun, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve Yalova halkı katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vali Esengül Civelek yaptı. Vali Civelek konuşmasında “Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, her türlü zorluk ve imkânsızlıklara rağmen Türk milletinin azim ve inançla yürüttüğü milli mücadele sonucu kuruldu. Cumhuriyet’in en büyük erdemi Türk toplumuna ulus olma bilinci vermesi ve bireyi yurttaşlık konumuna yükseltmesidir. Milletimiz, Cumhuriyet ile devletin eşit haklara sahip, bağımsız düşünebilen ve onurlu yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur” İfadesini kullandı.

Kutlamalar, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini anlatan şiirler okunması, Yalova Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (YAFEM) ile Yalova Kuzey Kafkas Kültür Derneği ekiplerinin halk oyunu gösterileriyle devam etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Programı, resmi geçitle son buldu.