4. Biyomalzeme Günleri Yalova Üniversitesi Ev Sahipliğinde Düzenlendi

4. Biyomalzeme Günleri Yalova Üniversitesi Ev Sahipliğinde Düzenlendi

Türkiye’nin alanındaki ilk ve tek bölümü olan Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği bölümü ülkemizde biyomalzeme üzerine çalışan akademisyenleri ve bu konuya ilgi duyan lisans/lisansüstü öğrencilerini bir araya getirmek üzere “Biyomalzeme Günleri” adı altında üç yıldır düzenlenen etkinliğin dördüncüsüne ev sahipliği yaptı. 19-20 Ekim tarihlerinde Yalova Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği, Biyomateryalova araştırma grubu tarafından organize edildi.

Programın açılışında konuşan Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, "Biyomalzemeler geleceğin malzemesidir. Endüstrinin bu değişime ayak uydurması lazımdır" dedi. Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım Polimer’in geleceğin teknolojilerini yönlendireceğini dile getirerek, "Gerçekte biyomalzemeler geleceğin malzemeleri içerisinde yer almaktadırlar. Özellikle geleceğin teknolojilerine yön verecek plastiklerin birisi de biyomalzemedir. Gelecekte çok önemli bir malzeme olarak kullanılacağı muhakkaktır. Çok yakın gelecekte klasik endüstri yol olacak ve yeni bir endüstri çeşidinin doğuşuna hep birlikte şahitlik edeceğiz” diye konuştu

 Prof. Yıldırım Polimerin gelecekte kaçınılmaz bir şeklide teknolojiyi yönlendireceğine vurgu yaparak  “Yüzde yüz plastikten yapılmış bir arabayı hayal edin dünya yavaş yavaş oraya doğru gidiyor ve özellikle savunma sanayinde tankların ve yıpranmaz silahların yapımında Plastik Kompozitlerin yani Polimerin giderek ağırlık kazandığını görüyoruz. Yeni elyafların ve mukavemeti daha güçlü materyallerin ortaya çıkması ile birlikte Plastik Kompozitler geleceğin malzemesi olarak kendilerine yer buluyorlar. Bu yeni malzemeler geleceğin teknolojileridir. Bu yeni malzemeler olmadan geleceğin teknolojilerinin ortaya konması mümkün değildir" dedi.

Prof. Dr Hüseyin Yıldırım’ın açılış konuşmasının ardından Biyomalzeme Günleri alanında uzman çeşitli konuşmacıların söz aldığı oturumlar halinde devam etti. Programda çeşitli üniversitelerden biyomalzeme alanında söz sahibi akademisyenler biyomalzemelerin genel tanımından, çok değişik uygulamalarına kadar çeşitli konularda konuşmalar yaptılar. Bunun yanı sıra etkinlik sponsoru firma temsilcilerinin yaptığı konuşmalar, bu malzemelerin nasıl ürüne dönüşeceği konusunda öğrencilere ışık tuttu.

 Ekim ayının meme kanseri farkındalık ayı olması sebebiyle etkinliğin ilk gününde gerek organizasyon komitesi, gerek Yalova İl Sağlık Müdürlüğü tarafından pembe kurdele dağıtarak katılımcıların bu konuda bilgilendirilmesi ve farkındalık yaratılması amaçlandı.