4.GAPGENÇ Festivali

Yalova Üniversitesinin düzenleme komitesinde görev aldığı 4.GAPGENÇ  Festivali  4-7 Mayıs 2012 tarihleri arasında Siirt’te gerçekleştirildi. Festivale Yalova Üniversitesi Dış İlişkiler Merkezi Birimi(YADİM) Koordinatör Yardımcısı Öğr.Gör. Oğuzhan Köse, YADİM Elemanı Ali Erhan Konuk ve 35 öğrenci katıldı. Bölgedeki GAP Gençlik Evleri tarafından “Küresel Vatandaşlık” teması ile gençler arasında farkındalık yaratmak ve gençleri sivil toplum ile tanıştırmayı amaçlayan festivalin açılışına AB Bakanı Egemen Bağış, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, GAP İdaresi Kalkınma Başkanı Sadrettin Karahocagil ve bölge Milletvekilleri katıldı. Yalova Üniversitesinin aktif rol aldığı festivale 61 ülkeden ve 81 ilden binlerce genç katıldı. Vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği festivalde  atölye çalışmaları, konserler, gösteriler ve geziler yapıldı.