Türkiye’de ilk defa Yalova Üniversitesinde başlayan ve bu yıl 5.si düzenlenen Veri Bİlimi Konferansı ICONDATA'nın açılış programı, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı’nın da online katılımıyla gerçekleşti.
Türkiye’de İlk defa 2018 yılında Yalova’da Yalova Üniversitesi desteğiyle düzenlenen ve bu yıl 5.si gerçekleştirilen International Conference on Data Science and Applications (ICONDATA), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi desteğinde 7-11 Eylül 2022 tarihlerinde Muğla, Fethiye'de düzenleniyor.
Veri analizi üzerine yapılan hem fen hem de sosyal bilimlerden çalışmaların yer aldığı ICONDATA 22 Konferansının açılış programı, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.
Açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere sahneye davet edilen Konferans başkanı Prof. Dr. Murat Gök, dijital bir dönüşüm çağının yaşandığına dikkat çekerek, siber-güvenlik sistemlerine ayırılan bütçelerin her geçen yıl daha da artacağının öngörüldüğünü vurguladı. Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, paydaş üniversite rektörleri ve emeği geçenlere teşekkür ederek sözü bu yıl ev sahipliği yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’e bıraktı.
Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, öncelikle tüm katılımcılara hoş geldin dileklerini iletirken “Geleceğin Petrolü Büyük Veri” kavramından bahsetti ve hem ICONDATA hem de Siber Güvenlik Kongrelerine ev sahipliği yapıyor olmalarından duydukları memnuniyeti ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.
“Biz Üniversitelere Büyük Görevler Düşüyor”
Sonrasında açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere söz verilen Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı öncelikle konferansa destek veren üniversite rektörlerine ve kurullara tek tek teşekkür etti. Başta endüstriyel yaşam olmak üzere hemen hemen her alanda çok hızlı bir değişim süreci yaşandığını vurgulayan Prof. Bahçekapılı, bu değişimi tetikleyen, ivmelendiren unsurların yakından incelenmesi, mercek altına alınması ve öncüsü olunması gerektiğini ifade ederek “Bu konuda biz üniversitelere büyük görevler düşüyor” dedi.
“İki Önemli Bilim Şöleni”
Daha önce 1.si Üniversitemizde gerçekleştirilen Veri Bilimi Konferansının Türkiye’de ilk defa Yalova’da, Yalova Üniversitesi desteği ile başladığını ifade eden Rektör Bahçekapılı;
“İkincisi Edremit’te, üç ve dördüncüsü sanal ortamda gerçekleştirilen Uluslararası Veri Bilimi Konferansının bu sene beşincisini; aynı zamanda gerçekleştirilen Uluslararası Siber Güvenlik ve Adli Bilişim konferansının da ikincisini Fethiye’de gerçekleştiriyoruz. Konferansa destek sağlayan bu seneki ev sahibi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi başta olmak üzere İstanbul Arel Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesin teşekkür ediyor, bu iki önemli bilim şöleninin gerçekleşmesinde katkısı olan konferans düzenleme kurulları ve bilim kurullarını tebrik ediyor, tüm katılımcılara çalışmalarında başarılar diliyorum ve selamlıyorum” şeklinde konuştu.
Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Arif Kandemir, İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sıddıka Özkaldı Karakuş ve Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’nın konferans üzerine görüşlerinin alınmasıyla devam eden program, Arnavutluk’tan davetli konuşmacı Prof. Dr. Aleksander Biberaj’ın veri bilimine ilişkin konuşmasıyla sona erdi.