8 [M]art Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Yalova’da Yalova Valiliği, Yalova Belediyesi, Yalova Üniversitesi, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Yalova Barosu ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile ortaklaşa kutlandı. İl genelinde birçok etkinliği bir arada barındıran program Atatürk anıtına çelenk bırakma töreni ile başladı. Yalova Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırmaları Merkezi (YÜKAM) Koordinatörü Fatma Kahraman Güloğlu’nun hazır bulunduğu çelenk bırakma törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Serap Şenocak ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı S. Şenocak gerçekleştirdi. Ardından Uğur Mumcu Tiyatro Salonu’nda Yalova Ressamlar Derneği'nin resim sergisi gezildi. Etkinlik Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi'nin düzenlediği ve Halk Eğitim Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen, yazar Neşe Doster'in konuşmacı olarak katıldığı konferans ile sürdü.  Etkinlikler Sinema Sevenler Derneğinin ve  İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün düzenlediği "The Stoning of Soroya M." adlı film gösterimi ile son bulurken etkinlikler boyunca kadının toplum içindeki yeri ve önemi vurgulanarak birçok alandaki başarısı dile getirildi. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik eder, tüm kadınlarımıza mutlu ve huzurlu bir yaşam dileriz.