Aktif Yaşlanma Sempozyumu ve Bir Nefes Bir Terapi Sergisi Düzenlendi

Aktif Yaşlanma Sempozyumu ve Bir Nefes Bir Terapi Sergisi Düzenlendi

Termal Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) tarafından “Aktif Yaşlanma Sempozyumu ve Bir Nefes Bir Terapi Sergisi” gerçekleştirildi. Programa Termal Kaymakamı Faruk DOĞRU, Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif LAÇİN, Yalova İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman KARAKUŞ, Yalova Üniversitesi Rektör Danışmanı Bayram KILIÇ, Yalova İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Burak GÜL, Yalova İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Eyyüp ALTINKIRAN, Birlikte Kanserle Mücadele Derneği Sözcüsü Dr. Deniz ÖNER, Yalova ve Çınarcık Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleri ve yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Program açılış konuşmasını Termal SHMYO Müdürü Prof. Dr. Bülent YİĞİT gerçekleştirdi. Sempozyum başkanı ve Yaşlı Bakım Programı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Fatma Yeşil sempozyum açılış konuşmasını gerçekleştirdi.
Termal SHMYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Fahri KÖROĞLU moderatörlüğünde gerçekleştirilen sempozyumda Dr. Öğr. Üyesi Merve KOLCU, Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif LAÇİN, Öğr. Gör. Dr. Ayşe KARAGÖZOĞLU DİKİCİ, Öğr. Gör. Zeynep KILIÇ ve Öğr. Gör. Gamze UĞUR  birbirinden değerli sunumlarını gerçekleştirdiler. Murat Şölen koordinatörlüğünde Yalova Folklor Eğitim Merkezi (YAFEM) halk oyunları ekibi Artvin Yöresi oyunu ile   misafirlere keyifli bir gösteri düzenledi. Termal SHMYO Müdürü Prof. Dr. Bülent YİĞİT  Düzenleme Kuruluna teşekkür etti.
Termal SHMYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Emel AVÇİN Sempozyum sponsoru olan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Gelişim Vakfı Yalova Şube Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ebrar ATAK’a çiçek takdimi gerçekleştirdi.
Yaşlı Bakımı Bölümü II. Sınıf öğrencileri Öğr. Gör. Tuba ÇOBAN’ın Uğraş Terapisi ve Sosyal Rehabilitasyon dersi kapsamında geri dönüşüm ve atık malzemelerinden yapmış oldukları “Bir Nefes Bir Terapi” ürün sergisi büyük ilgi gördü.