Anadolu Sohbetleri Yalova 27.03.2012

Dünya Gazetesi ile Yalova Ticaret ve Sanayi Odası(YTSO) işbirliğinde Garanti Bankası tarafından düzenlenen ve  10 yıldan bu yana, değişik illerde yapılan “Anadolu Sohbetleri” Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda İl Protokolu hazır bulunurken Yalova Üniversitesi’ni Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Filiz Karaosmanoğlu temsil etti. Toplantıyı Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yard.Doç.Dr. Mine Aksoy raporladı.Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, YTSO Meclis Başkanı Mehmet Gürel, Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal ve Vali Esengül Civelek Yalova’nın mevcut durumunu ortaya koyan  konuşmalar yaptı. Ardından Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat’ın yönettiği oturumda, Prof.Dr. Murat Güvenç  Doğu Marmara Kentsel Bölge Oluşumu ve Yalova Planlaması, Prof.Dr. Vecdet Tezcan Yalova’da Sağlık Turizmi Nasıl Planlanmalı, Prof.Dr. Alper Çolak Yalova’da Çiçek Kültürü İle Marka Olmak  ve Prof.Dr. Asaf Savaş Akad Makroekonomik Veriler Işığında Yalova’nın Bugünü ve Geleceği konularında sunum yaptı. Soru ve öneriler alındı.Toplantı sonuçları kentimiz için hayırlı olsun.