Armutlu MYO’dan Turizme Dev Katkı

Armutlu MYO’dan Turizme Dev Katkı

Yalova Üniversitesi Armutlu MYO, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında ülkemizin önemli tatil mekanlarından Armutlu’nun geleceği için üniversite, kamu ve özel sektörün katılımıyla önemli bir işbirliğine ev sahipliği yaptı.  

Yalova Üniversitesi Armutlu Meslek Yüksekokulu (MYO), 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında alana katkı sağlaması beklenen üniversite, kamu ve özel sektörün önemli temsilcilerini bir araya getirdi. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Armutlu Kaymakamı Uğur Sezer, Armutlu MYO Müdürü Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy ve Kuran Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kuran’ın başta olmak üzere çok sayıda önemli ismin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Yalova Üniversitesi ile Armodies Termal Park işletmesi arasında eğitim ve uygulama alanlarında işbirliği protokolü imzalandı. İki kurumu da temsilen Prof. Dr. Suat Cebeci ve Fatih Kuran tarafından imzalanan protokol sayesinde Armutlu Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencilerinin işyeri uygulama derslerinin ve yaz stajlarının işletmeye ait tesislerde yapılması ve Armutlu Meslek Yüksekokulu öğrencilerine istihdamda öncelik verilmesi sağlandı. Programın açılış konuşmasını yapan Armutlu MYO Müdürü Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy, Armutlu’nun turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi. Armutlu MYO’da Turizm Bölümü açıldığını ifade eden Yücesoy bu bölümü geliştirebilmek adına hem sektör temsilcilerinin hem de yerel idarecilerin desteğini beklediklerini söyledi. Rektör Cebeci ise, ülkemizin her yıl 40 milyonun üzerinde turist ağırladığını ifade ederek turizm sektörünün öneminin giderek arttığına vurgu yaptı. Coğrafyamızın her açıdan mükemmel bir konumda olduğunu ifade eden Cebeci, turizmin milli bir mesele olarak ele alınması ve bu sektöre yatırım yapan müteşebbislerin her açıdan desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

UĞUR SEZER: “KALİTEYİ ARTIRMAK GEREKİYOR”

Turizm Haftası etkinliğinin Armutlu MYO’da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Armutlu Kaymakamı Uğur Sezer, üniversitelerin bulundukları bölgenin gelişimi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Armutlu Kaymakamlığı olarak Yalova Üniversitesi ve Armutlu Meslek Yüksekokulu’nun her zaman destekçisi olacaklarını söyleyen Uğur Sezer, Armutlu’nun birden fazla turizm çeşidinin bir arada bulunduğu büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Turizmin gelişimi için tesisleşmenin ve hizmet kalitesinin artmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Sezer, “Armutlu’da turizmin gelişmesi için bu alanda iyi yetişmiş kalifiye elemanlara ihtiyaç duyuyoruz. Bunu sağlamak için de üniversite ile turizm sektörünün bir araya getirilerek üniversitede verilen teorik eğitimlerin ilçedeki turizm tesislerinde pratikte uygulanmasını sağlayarak kaliteyi artırmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“DENİZ, ORMAN VE KAPLICA TURİZMİ BİR ARADA”

Armutlu’da faaliyet gösteren turizm sektörü temsilcileri adına bir konuşma yapan Kuran Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kuran, Armutlu’nun deniz, orman ve kaplıca turizmini içinde barındıran mükemmel bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek sektörün Armutlu’da gelişebilmesi adına en temel ihtiyaçlarının kalifiye eleman olduğuna vurgu yaptı. Bu bağlamda Armutlu MYO bünyesinde kurulan Turizm bölümünü çok önemsediklerini ifade eden Kuran, bu konuda yapılan çalışmalardan dolayı Yalova Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Armutlu MOY Müdürlüğü’ne ve Armutlu Kaymakamlığı’na teşekkür etti.

KAHYAOĞLU AİLESİNE TEŞEKKÜR BELGESİ

Programın sonunda, Armutlu MYO’ya yapmış oldukları katkılardan dolayı Kahyaoğlu ailesine teşekkür belgeleri Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci tarafından takdim edildi ve Kahyaoğlu ailesinden Hatice Kahyaoğlu’nun adının verildiği sınıfın açılışı gerçekleştirildi.