Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Bulgaristan Ulusal Ajansı Eğitim Kursu

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü lisans öğrencisi Ömer Çiftçi, Yalova Üniversitesi Dış ilişkiler Merkezi Birimini(YADİM) temsilen Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında, Bulgaristan Ulusal Ajansı tarafından 04.06.2011-09.06.2011 tarihleri arasında Sofya'da düzenlemiş olduğu "Safety Environment: Training Course Promoting Envrionmental Attitude in YiA Projects " adlı eğitim kursuna katıldı.Eğitime Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gençler katıldı. Eğitim boyunca gençlere çevre güvenliği ve sürdürülebilir kalkınma konularında temel bilgiler verildi. Ayrıca Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları tanıtılarak proje hazırlama eğitimleri de verildi. Eğitim süresince farklı kültürlerden gelen gençler çeşitli organizasyon ve etkinlikler yoluyla kültürler arası öğrenme yapma şansı buldu. Bulgaristan Ulusal Ajansı'nın harika bir ev sahipliği yaptığı eğitim verimli ve başarılı oldu. Gençler ileride çevre güvenliği ve sürdürülebilir kalkınmaya yönelik yapacağı projeler için aralarında etkili bir bağ kurdular. Başarısından dolayı öğrencimiz Ömer Çiftçi’yi tebrik eder, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığınca düzenlenen eğitimlere ve projelere katılmak isteyen öğrencilerimize YADİM’i takip etmelerini, Yalova Üniversitesi Avrupa Birliği Öğrenci Grubu ve EURODESK Türkiye facebook sayfalarını beğenmelerini ve izlemelerini öneririz.