Bahçe Mobilyaları Üniversiteden İlham Aldı

Bahçe Mobilyaları Üniversiteden İlham Aldı

Doç. Dr. Nurdan Çetin Yerlikaya’nın Yalova Üniversitesi’nden, bölüm isimlerinden ve öğrencilerden aldığı ilhamla tasarladığı bahçe mobilyaları sergisi açıldı.

Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nurdan Çetin Yerlikaya’nın, ‘Harflerden ve İmgelerden Mobilyaya: Kampüsümüzde Dinlence Yerleri’ isimli sergisi merkez yerleşkede bulunan Sanat Galerisi’nde açıldı. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci ve Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Canbulat’ın katılımıyla gerçekleşen sergiye, çok sayıda sanatsever de ilgi gösterdi.

Açılışta konuşma yapan Nurdan Çetin Yerlikaya, sergisinin Yalova Üniversitesi bünyesindeki tüm fakülteleri, rektörlüğünü ve öğrencileri temsil eden bahçe mobilyaları tasarımlarına ait posterlerden ve maketlerden oluştuğunu söyledi. Tasarlamış olduğu bahçe mobilyalarıyla üniversiteye katkı sağlamayı amaçladığını belirten Doç. Dr. Yerlikaya, “Alışılmışın dışında ve rengarenk olan bu bahçe mobilyası tasarımları, geniş anlamlar ifade ediyor. Ayrıca bu tür faaliyetlerle mensubu olduğum Yalova Üniversitesi’nin  gelişimine de katkı sağlamayı amaçlıyorum” diye konuştu.

Son olarak da yaptığı tasarımların hayata geçirilebilmesini temenni eden Nurdan Çetin Yerlikaya, emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde Sanat Galerisi’nde bulunan sergi, 23 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.