Bangladeş İstanbul Başkonsolosu Muhammed Monirul İslam Rektörümüzü Ziyaret Etti

Bangladeş İstanbul Başkonsolosu Muhammed Monirul İslam Rektörümüzü Ziyaret Etti

Bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulunmak üzere Yalova’da bulunan Bangladeş İstanbul Başkansolosu Sayın Mohammad Monirul İslam Rektörümüz Prof.Dr.Güler Alkan’ı makamında ziyaret etti. 

Yapılan görüşmede; Prof.Dr. Güler Alkan Sayın İslam’a; Üniversitemiz ve Yalova hakkında detaylı bilgi verip Bangladeşin Arakan müsülmanlarına göstermiş oldukları hassasiyetten ve insani yardımlarından ötürü teşekkür etti. Sayın Alkan Türkiye ve Bangladeş’in iki müslüman kardeş ülke olduğunu vurgulayarak her alanda olduğu gibi eğitim alanında da karşılıklı işbirliği yapılabileceği, Bangladeşli öğrencilerin dilerlerse Üniversitemizde lisans, yüksek lisans ve doktora yapma imkanlarının bulunduğunu belirtti.

Siyasal bilimler konusunda yüksek lisans, enerji konsunda doktora yapmış olan ve ülkemizde çeşitli üniversitlerde konferans vermiş olan tecrübeli Başkonsolosun Üniversitemiz öğrencilerine de uluslararı ilişkiler konusunda seminer vermesinden memnuniyet duyacağını Rektörümüz kendisine söylemiştir. Sayın İslam’da bundan onur duyacağını ifade etmiş ve Sayın Alkan’ı İstanbul’da Başkonsolosluklarında ağırlamaktan şeref duyacaklarını söylemiştir. 

Bu sıcak sohbetten sonra Başkonsolos İslam ülkesini  tanıtan hediyesini takdim ederek misafirperverliklerinden dolayı Rektörümüz Prof.Dr. Güler Alkan’a teşekkür etmiştir. Rektrümüz de Sayın Başkonsolosun ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade etmek için Üniversitemiz plaketini  kendilerine takdim etmişlerdir.

Yapılan görüşmelerin ardından ziyaretini tamalayan Bangladeş İstanbul Başkonsolosu Üniversitemizden ayrıldı.