Bilgilendirme Toplantısı: İl Stratejik Planı ve 1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı

Yalova Kent Konseyi tarafından düzenlenen İl Stratejik Planı ve 1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı bilgilendirme toplantısı Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda resmi erkanın ve halkın geniş katılımı ile gerçekleştirildi. Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Filiz Karaosmanoğlu ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Münir Ramazan Yılmaz’ın hazır bulunduğu toplantıya konuşmacı olarak Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeli İnşaat Yük.Müh. S. Ahmet Bilgi konuşmacı olarak katıldı.Açış konuşmasında Vali Doç.Dr. Yusuf Erbay, İl Stratejik Planı ve 1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı tarihsel sürecini, İl Stratejik Planı’nın demokratik katılımcı yöntem ile 450 kişinin paydaşlığında hazırlandığını vurgulayarak anlattı. Dr. Erbay ilin kendi insiyatifi ile, hukuka, akla, bilime uygun ve kamu yararı gözetilerek planlarda değişiklik yapılabileceğini belirterek “Yalova korunmalı, beton mezarlığı olmamalıdır” dedi. Toplantıyı Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder yönetti. İnşaat Yük.Müh. S. Ahmet Bilgi konuşmasında “Kentsel Planlama”, Yerel Yönetim Uzmanı Hasan Soygüzel “Yalova Katılımcı İl Stratejik Planı”, ÇDP Plan Müellifi Aytuğ Aydoğdu “1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı”, Belediye İmar Komisyonu Başkanı ve İl Genel Meclisi Başkanı “Plan Uygulamaları” konularını sundular. Meslek Odaları görüşlerini ise, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Renkler, Mimarlar Odası Temsilcisi Tuncer Doğan ile Şehir ve Bölge Planlamacısı Mehmet Güler açıkladılar. M.Gürel konuşmasında “Üniversite tartışılması gereken bir konu değildir. Üniversitemiz olması gereken yerde olacaktır” dedi. Soru-cevap kısmının hareketli geçtiği toplantı sonuçlarının Yeşil Yalova’mız için hayırlı olmasını diler, kentimize emek verenleri kutlarız.