Bosna-[H]ersek Üniversiteleri İle Ortak 195. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı ve Konferans

195.Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Toplantısı, Bosna-Hersek üniversiteleri ile ortak olarak Bosna-Hersek’in Başkenti Saraybosna’da 16-19 Haziran 2011 tarihlerinde gerçekleştirildi. Toplantıya Yalova Üniversitesi’ni ÜAK Temsilci Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Filiz Karaosmanoğlu katıldı.Toplantı kapsamında iki ülke üniversiteleri arasındaki ortak konferans 17 Haziran 2011’de yapılarak, konferans sonunda “Türkiye Cumhuriyeti ve Bosna-Hersek’ten Üniversiteler Konferansı’na Katılan Tarafların Ortak Beyanı” yayınlanarak Bologna Sürecine uyumlu ortak standartların uygulanması ve işbirliğinin geliştirilmesi kararı duyuruldu. ÜAK çalışmaları yanısıra Bosna-Hersek kültürel ve doğa zenginliği öğrenilerek üniversiteleri yakından tanındı. Yalova Üniversitesi Dış İlişkiler Merkezi Birimi Koordinatörü Gülgönül Bozoğlu ve Araş.Gör. M.Fevzi Esen 2009 yılında Bosna-Hersek’e ziyaret gerçekleştirmiş ve Tuzla, Bihaç, Uluslararası Sarayova ve Zenika üniversiteleri ile ikili işbirliği anlaşmaları imzalanmıştı.