Çanakkale Şehitleri Yalova Üniversitesi’nde Anıldı

Çanakkale Şehitleri Yalova Üniversitesi’nde Anıldı

Yalova Üniversitesi, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünü bir dizi etkinlikle kutladı. İlk olarak tüm binaların Türk bayrağı ile donatıldığı merkez yerleşkede gerçekleşen anma töreninin ardından, Yalova Üniversitesi’ne bağlı tüm yemekhanelerde buğday çorbası ve üzüm hoşafından oluşan Çanakkale menüsü dağıtıldı.

 

Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü Yalova Üniversitesi’nin ev sahipliğindeki programlarla kutlandı. Yalova Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Güler Alkan öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında ilk olarak üniversite binaları Türk bayraklarıyla donatıldı. Daha sonra ise akademik ve idari personeller ile öğrencilerin yoğun ilgi gösterdikleri şehitleri anma töreni düzenlendi. Törende bir açılış konuşması yapan, Yalova Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Güler Alkan, Çanakkale Zaferi’nin tarifi imkansız bir destan olduğunu söyledi. Son olarak da Çanakkale Savaşı sırasında cephedeki askerlerin yemek menüsü olan buğday çorbası ve üzüm hoşafı, Yalova Üniversitesi’ne bağlı tüm yemekhanelerde personel ve öğrencilere dağıtıldı.

 

“ASIL GÜÇ TEKNOLOJİ DEĞİL; İNANÇ”

Yalova Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Güler Alkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kahraman ulusumuzun, asıl gücün teknoloji değil; inanç olduğunu tüm dünyaya gösterdiği Çanakkale Zaferimiz tarifi imkansız bir destandır. Millet olarak, Türkiye tarihinde çok özel ve anlamlı bir yere sahip olan Çanakkale Zaferi’nin bir yıldönümüne daha erişmenin gururunu yaşıyoruz. 103. yıl dönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferi, milletimizin birlik ve beraberlik içinde, vatan sevgisiyle yazdığı bir kahramanlık destanıdır” diye konuştu.

 

“RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”

Türk milletinin, kendisine karşı oynanan bütün oyunları bozacak kudrete sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Alkan, “18 Mart 1915 tarihinde “Çanakkale Geçilmez” inancıyla düşmana ‘Dur’ diyen mukaddes milletimizin, bugün de aynı ruhla terör belasıyla mücadele ettiği iyi bilinmelidir. Çanakkale’de yeni bir dirilişin ve şahlanışın destanını yazan milletimiz, tarih sahnesinde kendisine karşı planlanan bütün oyunları bozacak kudrete sahiptir. Bu açıdan Çanakkale Zaferi’nin nerede, hangi şartlarda ve hangi fedakârlıkla kazanıldığını gelecek nesillere aktarabilmemiz büyük önem taşımaktadır. Bu düşüncelerle cennet vatanımızın her köşesinden gelerek cansiperane bir mücadeleye girişen Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere, aziz vatanımız için gözünü kırpmadan şehit düşen tüm asker, polis ve sivillerimizi rahmet ve minnetle anıyorum”  ifadelerini kullandı.

 

MENÜNÜN ADI: ÇANAKKALE!

Yalova Üniversitesi yemekhanesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle hem Çanakkale şehitlerini anmak hem de zaferin kazanıldığı zorlu şartları daha iyi anlamak adına tüm öğrenci, akademisyen ve idari personele buğday çorbası ve üzüm hoşafından oluşan Çanakkale menüsü dağıttı. Yemekhanelere ziyarette bulunan Prof. Dr. Alkan, Çanakkale menüsü dağıtımına bizzat katılarak öğrencilerle sohbet etti ve Çanakkale ruhunu anlayabilmek için öncelikle o dönemdeki zorlu koşulları kavramak gerektiğini belirtti.