Çınarcık Meslek Yüksekokulundan Bir Türkiye Derecesi Daha

Çınarcık Meslek Yüksekokulundan Bir Türkiye Derecesi Daha

   Kuruluş yılı aynı veya daha genç olan 27 yerel yönetim programları arasında en yüksek ikinci puan ile öğrenci almayı başaran Yerel Yönetimler Programımız, bu başarıya ek olarak devlet üniversitelerindeki 56 adet birinci öğretim Yerel Yönetimler Programı sıralamasında Yerel Yönetimler Programımız ilk 10'a girerek 9. olmuştur. Devlet üniversitelerindeki 36 adet ikinci öğretim Yerel Yönetimler Programı sıralamasında ise Yerel Yönetimler Programımız ilk 10'a girerek 8. olmuştur.

   Yerel Yönetim Programız, öğrencilere yönelik faaliyetlerinde sınavları veya iş hayatını gözeten faaliyetler ile faaliyetlerini sınırlandırmamıştır. Bu noktada programımızın önemli bir misyonu da topluma yararlı ve toplumu dert edinen bireyler yetiştirmek olmuştur. Bu misyonun başarımızın en önemli unsuru olduğunu düşünüyoruz. Bu misyon ile çerçevesinde yaptığımız faaliyetleri şu başlıklar altında toplamak mümkündür.

Çarşamba Sohbetleri

Yerel Yönetim Söyleşileri Kariyer Günleri

Teknik Geziler

Diğer Faaliyetler

   Bu faaliyetler bir yıl içerisinde yaklaşık 10 ile 15 program arasında olmakta ve çeşitli misafirler ağırlanmaktadır. Bu faaliyetlerin yapılmasında bölüm başkanımız Yrd.Doç.Dr.Salih BATAL, Programı Başkanımız Öğr.Gör.İzzet İsmail DUR ve bölüm hocalarımız Öğr.Gör.Volkan TOPÇU ve Öğt.Gör.Talha ARVAS’ın katkıları büyük olmuştur.

   Bu faaliyetlerin meyvelerini mezunlarımızın geri dönüşlerinde, önemli ölçüde de Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile almaktayız. Son olarak 2015 yılı Dikey Geçiş Sınavında başarı yüzdesi olarak programımız Türkiye genelinde 1. olmuştur.

   Bu vesile ailemize katılan yeni öğrencilerimize tekrar “hoş geldiniz” diyoruz.