Çınarcık MYO'dan Çifte Başarı

Çınarcık MYO'dan Çifte Başarı

Çınarcık Meslek Yüksekokulu Adalet Programı öğrencileri Mahmut Alkan ve Tunay Osmanoğlu Standart Türk Klavyesi olan F Klavye kullanımının teşviki ve yaygınlaştırılmasına yönelik “11. Ulusal Klavye Yarışması” nda 26 üniversiteyi geride bırakarak “Bireysel” ve “Grup” alanında birincilik elde ettiler.

Öğrenciler İki Kategoride Birden Birincilik Elde Etti

3-4 Mayıs 2018 tarihlerinde Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde Türkiye’deki Adalet Meslek Yüksekokullarındaki Adalet Programlarının katılımıyla, üniversiteler arasında bilgi alışverişinin sağlanması, eğitim kalitesinin arttırılması ve Standart Türk Klavyesi olan F Klavye kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik olarak düzenlenen yarışmada Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu Adalet Programı öğrencileri Mahmut Alkan ve Tunay Osmanoğlu hem bireysel hem de grup alanında birincilik kazandılar.

11. Ulusal Klavye Yarışması”nda gösterdikleri başarıdan dolayı Adalet Programı öğrencileri Mahmut Alkan ile Tunay Osmanoğlu’na ve ayrıca öğrencilere bu konuda destek olan Çınarcık Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları Öğr. Gör. Necmettin Çakır ve Öğr. Gör. Özgür Doğan Gürcü ye başarı ve teşekkür belgeleri Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci tarafından takdim edildi.

İşaret Dili Kursu Tamamlandı

Çınarcık Meslek Yüksekokulu, Yalova Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Çınarcık Meslek Yüksekokulu’nda 31 Ekim 2017- 09 Mayıs 2018 tarihleri arasında toplamda 120 saat olarak planlanan İşaret Dili Kursu İşaret Dili Tercümanı Yasemin Denizler yönetiminde tamamladı. 

İşaret Dili Kursu’nun düzenlenmesinde katkıları bulunan Çınarcık Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı Öğr. Gör. İzzet İsmail Dur’a, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal’a, İşaret Dili Tercümanı Yasemin Denizler’e, Çınarcık Halk Eğitim Merkez Müdür Yardımcısı Aşkın Yavuz’a ve Çınarcık Meslek Yüksekokulu öğrencileri Fatma Kaçmaz’a ve İnci Konukcu’ya da teşekkür belgeleri Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci tarafından verildi. . Ayrıca “İşaret Dili Kursu” başarıyla tamamlayan 37 kursiyere Çınarcık Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı Öğr. Gör. İzzet İsmail Dur ve İşaret Dili Tercümanı Yasemin Denizler tarafından başarı belgeleri takdim edildi.

Rektör Cebeci: “Öğrencilerimiz Daime Destekçisi Olacağız”

Klavye yarışmasında birincilik elde eden öğrencilere başarı belgelerinin verilmesi  ve İşaret Dili Eğitim sertifika töreni için Çınarcık Meslek Yüksekokulu’nda bulunan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci burada yaptığı açıklamada;  nitelikli insanların yetişmesinin Ülkemizin geleceği için oldukça önemli olduğunu, bu nedenle öğrencilerin farklı özelliklerini açığa çıkaracak etkinliklerin sayısının giderek artırılması gerektiğini belirtti. Bu tarz faaliyetlere her zaman destek verdiklerini ve vereceklerini yineleyen Cebeci, Türkiye’nin dünya mazlumlarının umudu olduğunu, Batı’nın tüm dünyayı içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini söyledi. Son olarak öğrencilere, “Biz daima önünüzde ve arkanızdayız. Önünüzdeyiz başarmanız için, arkanızdayız destek olmak için… Unutmayın! Siz kazanırsanız biz kazanırız, biz kazanırsak Türk Milleti kazanır.” diye seslendi. 

Öğr. Gör. Bayram Karakurt: En İyiye Ulaşmak İçin Elimizden Geleni Yapacağız

Çınarcık MYO Müdürü Öğr. Gör. Bayram Karakurt;  Çınarcık Meslek Yüksekokulu’nun akademik ve idari personelleri ile birlikte en iyiye ulaşmak adına elinden geleni yaptığını söyledi. Akademik personelin özverili çalışmalarının ve öğrencilerin potansiyelinin Türkiye genelinde kazanılan dereceler ile dikkatleri Çınarcık Meslek Yüksekokulu üzerine çektiğini vurguladı. Meslek Yüksekokulu’nda bulunan bölümlerin ön lisanslar içerisinde öncelikli tercih edilen bölümler arasında olduğunu, şimdiye kadar olduğu gibi gelecekte de en iyisi olmak için çaba sarf edeceklerini açıkladı.  

Çifte başarının kutlandığı gün, Çınarcık Meslek Yüksekokulu bahçesinde toplu fotoğraf çekilmesi ile sonlandı.