Enstitülerimiz Tek Çatı Altında Birleşti

Kaynakların etkin kullanımı ile idari süreçlerin verimliliğini arttırmayı amaçlayan Yalova Üniversitesi, bünyesindeki enstitüleri ‘Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ başlığı ile tek çatı altında topladı.

Yalova Üniversitesi bünyesinde yer alan Fen Bilimleri Enstitüsü ile Sosyal Bilimler Enstitüsü 06.02.2021 tarih ve 31387 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 3518 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’na göre kapatılarak yerine Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kuruldu.

Kapatılan enstitülerin bünyesinde yer alan Anabilim Dalları/Anasanat Dalları ile bu Anabilim Dalları/Anasanat Dalları’na kayıtlı olan lisansüstü öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetlerinin, yeni kurulan Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde devam etmesi kararlaştırıldı.

İdari hizmetlerin daha verimli, etkin ve hızlı gerçekleştirilmesi amacıyla enstitülerini tek çatı altında toplayan Yalova Üniversitesi, hem eğitim ve öğretim faaliyetlerini ülkemizin ihtiyaçlarına uygun hale getirmeyi hem de personel ve diğer kaynakları en verimli şekilde kullanarak nihai büyüme hedefine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Daha Nitelikli ve Verimli Eğitim

Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün ilk müdürü olarak görevlendirildi. Enstitü Müdürü Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü olarak öncelikli hedeflerinin akademik niteliği arttırarak öğrencilerin iyi bir eğitim deneyimi yaşamalarına yardım etmek ve bu amaç için uzun vadede çok sayıda etkinlik planlamak olduğunu ifade etti.

Fen Bilimleri Alanı

Tezsiz Yüksek Lisans Programı