Eurodesk Avrupa Ağı Toplantısı

Yalova Üniversitesi 15 Mart 2010 tarihinden itibaren Türkiye’de kurulmuş 17 Eurodesk Temas Noktasından biri olarak hizmet vermeye devam etmektedir.Eurodesk Avrupa Ağı Toplantısı, 15-16 Haziran 2010 tarihlerinde 17 ülkeden toplam 44 kişi katılımıyla Brüksel’de gerçekleşti. Türkiye’den T.C. Başbakanlık DPT Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Genel Koordinatörü Sefa Yahşi, Uzman Ali Yurtsever ve Temas Noktalarından Genç Birikim Derneği Temsilcisi Kenan Cımcık ve Yalova Üniversitesi Dış İlişkiler Merkezi Birimi (YADİM) Koordinatörü Gülgönül Bozoğlu toplantiya katıldı. Toplantıda Gençlik Politikası Gelişmeleri, İstihdam ve Sağlık Alanında Gençleri Etkileyen Avrupa Politikaları, SYTYKIA’nın genel içeriği konularında oturumlar ve sağlık, istihdam ve elektronik Avrupa Politikası konularında atölye çalışmaları düzenlendi. Avrupa Bölgeler Asamblesi, Avrupa Gençlik Forumu, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu’ndan konuşmacıların yer aldığı programda katılımcılar soru-cevap bölümlerine etkin olarak katıldılar. Avrupa Parlamentosu, toplantının son gününde ziyaret edildi. Parlamento’nun işleyişi hakkında sunum görevliler tarafından yapıldı. Program Eurodesk’in 20.yıl resepsiyonu ile son buldu. Resepsiyona Eurodesk Başkanı başta olmak üzere AB kurumlarından Eurodesk’in eski dönem başkanları da dahil olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Eurodesk Avrupa Ağı Toplantısı, ilgili konularda AB politikalarının birinci ağızdan dinlenmiş olması, gençlik bilgilendirmesi konusunda yol haritasının daha net anlaşılması, aynı konuda çalışan diğer kurumlarla yüz yüze görüşme ve iletişime geçilmesi açılarından son derece verimli olmuştur. YADİM Koordinatörümüz Gülgönül Bozoğlu’nu kutluyor ve “Dünya Üniversitesi Yolumuzda” ilerliyoruz.