Fen Bilimleri Enstitüleri Lisansüstü Eğitim Sempozyumu 05.05.2012

Birincisi 1-2 Mayıs 2009 tarihlerinde Gaziantep Üniversitesi’nin, ikincisi 14-15 Mayıs 2010 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi’nin, üçüncüsü 5-7 Mayıs 2011 tarihlerinde Erciyes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fen Bilimleri Lisansüstü Eğitim Sempozyumu (FENBİLKON-4) toplantısının dördüncüsü, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 3-5 Mayıs 2012 tarihlerinde Zonguldak’ta gerçekleştirildi. Bülent Ecevit Üniversitesi’nde yapılan toplantıya Yalova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü(FBE) Müdürü Prof. Dr. Eşref Avcı ve FBE Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Ensari katıldı.Lisansüstü eğitim ve öğretimde karşılaşılan problemlerin tartışılması ve çözüm önerilerinin bulunması, üniversitelerimizde uygulama birliğinin sağlanması, kalitenin arttırılması için yeni düzenlemelerin yapılması, ortak program ve araştırmaların başlaması ana hedefi ile gerçekleştirilen toplantıda bildiriler ile  ayrıntılara yoğunlaşıldı. FBE müdür ve yardımcılarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda gelecek yılki toplantının Orhangazi Üniversitesi’nde yapılması kararı alındı.