Fen Bilimleri Lisansüstü Eğitim Sempozyumu

Birincisi 1-2 Mayıs 2009 tarihlerinde Gaziantep Üniversitesi'nin, ikincisi 14-15 Mayıs 2010 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fen Bilimleri Lisansüstü Eğitim Sempozyumu (FENBİLKON-3) toplantısının üçüncüsü, Erciyes Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 5-7 Mayıs 2011 tarihlerinde Kayseri’de gerçekleştirildi. Etkinliğe Yalova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Eşref Avcı ve Müdür Yardımcısı Doç.Dr. Fikret Yüksel katıldı. Lisansüstü eğitim-öğretim problemlerinin ve gelişen şartlara uygun daha ileri bir seviyeye ulaştırılabilmesi için çözüm önerilerinin tartışıldığı sempozyumda, fen bilimleri enstitüleri arasında ortak yönetmelik hazırlanması, “Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı” uygulanmasındaki sorunlar/eksiklikler, ortak lisansüstü eğitim programlarındaki sorunlar, uzmanlık alan ders kredilerinin standartlaştırılması, bütünleştirilmiş doktora programının uygulanmasındaki aksaklıklar vb. konuları görüşülerek değerlendirildi. FENBİLKON-3 kapsamında Melikşah Üniversitesi’nde on ayrı konuda çalıştay grupları oluşturularak bu gruplar çalışmalarını tamamladı. Yüze yakın enstitü müdür ve yardımcılarının katıldığı sempozyum samimi bir ortamda gerçekleştirildi ve bir sonraki sempozyumun Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde yapılması kararlaştırıldı. Sempozyum etkinlikleri kapsamında, programın son gününde Kayseri’ye 40 km uzaklıkta yer alan Mimar Sinan’ın doğduğu ev ziyaret edilerek bölgedeki tarihi öneme sahip olan yeraltı şehirlerinde incelemeler yapıldı.