Filizlenen Nesil Projesi Bilgilendirme Toplantısı

Gençliğin enerjisini toplumsal faydaya dönüştürmeyi amaçlayan bir değişim ve dönüşüm projesi olan ve Yalova Üniversitesi’nin destekleyen kurumlar arasında yer aldığı “Filizlenen Nesil Projesi” Bilgilendirme Toplantısı Yalova Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Van Depreminde hayatını kaybedenler adına bir dakikalık Saygı Duruşunun yapılması ile başlayan toplantıya, Yalova Üniversitesi Kültür Sanat Birliği(KSB) Koordinatörü Hakan Evciman, Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl, Filizlenen Nesil Proje Koordinatörü Melih Gür, Proje Psikolojik Danışmanı Filiz Esin Boztaş, Projeye destek veren Yalova Üniversitesi öğrencileri ve davetliler katıldı. Proje Koordinatörü Melih Gür, geçen yıl olduğu gibi bu yılda Yalova Üniversitesi öğrencilerinin, ilköğretim 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerine alternatif eğitim ve öğretim teknikleri kullanılarak derslerinde destek olacağını, çocuklara yönelik resim, müzik gibi çalışmaların yanı sıra, çocukların bulunduğu yaş grubuna hitap eden sinevizyon gösterileri devam edeceğini söyledi. Projenin danışmanı Psikolog Filiz Esin Boztaş da proje gönüllülerine pedagojik destek eğitimlerinin yanı sıra çocuk ve ergenlik psikolojisi konularında da eğitim verileceğini söyledi. Sonrasında söz alan Yalova Üniversitesi KSB Koordinatörü Hakan Evciman Yalova Üniversitesi olarak projeye geçen yıl olduğu gibi bu yılda canı gönülden destek verdiklerini belirterek, projeye Yalova Üniversitesi öğrencilerinin ilgisinin çok yoğun olduğunu belirterek başarı dileklerini sundu.