Genç Su Büyükelçileri Video Konferansı

Akdeniz için Birlik-Genç Su Büyükelçileri Girişimi (UMJAE), Akdeniz için birlik (AiB) üyesi ülkelerin mühendislik fakültelerinde okuyan öğrencilerin katılımıyla su konusunda projeler geliştirmeyi ve ülkelerin su yönetim yöntemlerini içeren bir veri tabanı oluşturmayı hedefleyerek su konusunda  öğrenciler ile görüş alış verişinde bulunmayı, varsa projelere ortak olmayı ya da dahil edilmeyi hedefleyen bir girişim topluluğudur. Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu’nun girişimi ile 31 Mart 2011 tarihinde UMJAE kapsamında aktif görev almıştır. Çalışmalar yürütülmüş ve 31 Mayıs 2011 günü düzenlenen “Akdeniz Bölgesinde Su” adlı web konferansa, Bölüm Başkan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Bayram Kılıç’ın önderliğinde, Araş. Gör. M. Nazlı Erdönmez, Araş. Gör. İ.Emre Mersin ile lisans öğrencileri Güntülü Gökçen Şen ve Ömer Çiftçi “Türkiye’nin Genç Su Büyükelçileri” olarak katılarak, bölge ülkelerinin su problemleri üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu. Konferans çıktılarından biri olarak üye ülkelerin içinde yer aldığı projelerde bölüm lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin görev alması kararlaştırılmıştır. Yalova Üniversitesi’nin Genç Su Büyükelçilerini kutlarız.