Gençlik ve Spor Bakanı Suat KILIÇ Yalova’daydı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat KILIÇ Bir dizi açılış gerçekleştirmek üzere hafta sonu Yalova’ya geldi. Yalova protokolünün hazır bulunduğu açılış, ziyaret ve incelemelerde Üniversitemizi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Rıza Abay temsil etti. Termal ilçesinde Kredi Yurtlar Kurumu’na ait 530 kişilik yurt açılışının ardından Çınarcık’ta yapımı devam eden 250 kişilik spor salonunda incelemelerde bulunulduktan sonra valilik binasına geçildi. Burada basın açıklaması yaparak açılışı yapılan ve inşaatı devam eden projeleri tanıtan Bakan KILIÇ, Yalova’ya yapılan yatırımların Yalova’nın çehresini değiştirdiğini ve kenti bir gençlik ve üniversite şehrine dönüştürdüğünü söyledi. Üniversitenin gelişimini tamamlaması ve yapılan spor ve gençlik yatırımlarının ilerlemesi ile Yalova’nın ülkenin dört bir yanından her kesim için bir cazibe merkezi haline geleceğini belirten KILIÇ, Başbakan R.Tayyip ERDOĞAN’ın Yalova’ya attığı en büyük imzasının Yalova Üniversitesi olduğunu söyledi. Tüm olumsuz düşünce ve duruşlara rağmen Yalova Üniversitesi’nin 9000 öğrencisi ve 950 dönümlük kampüs alanıyla hızla büyüdüğünün altını çizen Bakan KILIÇ,  rektörlüğün bir alan belirlemesi durumunda Yalova’ya yeni bir öğrenci yurdu kazandırılacağını sözlerine ekledi. Basın toplantısının ardından valilik makamında il müdürleri ile görüşme yapıldı. Esnaf ziyaretlerinin ardından yapımı kısa bir sürede tamamlanan 2500 kişilik Kapalı Spor Salonu’nun açılışı yapıldı. İnşaatı devam eden Yalova’nın ilk yüzme havuzunda da incelemelerde bulundu. Sonrasında ise içerisinde Atatürk Stadyumu ile eski spor salonunun da olduğu 35 dönümlük alanın Yalova Belediyesi’ne devri ve belediye tarafından 80 milyon TL tutarında spor yatırımı yapılmasını içeren protokol için imzalar atıldı.