Girişimcilik Konseyi

Türkiye’nin önde gelen 32 kuruluşunu aynı çatı altında toplayan Girişimcilik Konseyi, ilk toplantısını İstanbul Ceylan Intercontinental Otel’de gerçekleştirdi.Türkiye’de girişimciliğin geliştirilmesi için yapılan çalışmaları tek bir çatı altında toplayarak stratejiler oluşturulmasını ve bu stratejilerin uygulanmasını sağlamak amacıyla kurulan Girişimcilik Konseyi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, KOSGEB, İŞKUR, TÜBİTAK, YÖK, TOBB, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu, TOBB Türkiye Girişim Sermayesi Meclisi, TESK, ASKON, ENDEAVOR Derneği, GYİAD, KAGİDER, MÜSİAD, TEKNOGİRİŞİM Derneği, TGBD, TİKAD, TÜGİK, TUSKON,  TÜGİAD, TÜMSİAD, TÜRKONFED ve TÜSİAD kurum ve kuruluşlarından oluşuyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katıldığı toplantıda Yalova Üniversitesi’ni, Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜSEM) Müdürü Prof.Dr.İsmail Adak temsil etti.Prof. Adak çok sayıda ikili görüşmede de bulundu.