Hemşirelik Haftası Kutlandı: Sağlık Sektörünün Gizli Kahramanlarına Teşekkür 

Hemşirelik Haftası Kutlandı: Sağlık Sektörünün Gizli Kahramanlarına Teşekkür 

Yalova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından Hemşirelik Haftası münasebetiyle kutlama programı düzenlendi. Mehmet Okul Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, sağlık sistemi içerisinde vazgeçilmez bir yere sahip olan hemşireliğin merhamet ve hoşgörüyü barındıran bir meslek dalı olduğuna vurgu yaparak, özellikle pandemi sürecinde büyük fedakarlık örneği sergileyen tüm hemşireleri kutladığını söyledi.

Üniversitemiz yönetimi, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği programın açılış Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rabia Hacıhasanoğlu Aşılar tarafından yapıldı. Konuşmasında hemşireliğin kısa bir tarihçesinden sonra sağlıklı toplumların oluşturulmasında güçlü ve sürdürülebilir hemşirelik iş gücünün önemine vurgu yaparak hemşirelik haftasını kutladı.

Yalova İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş hemşirelik haftasını kutlayarak sağlık hizmetlerinin sunumunda mesleğin önemine vurgu yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Yıldız da, sağlıkta kalitenin artan önemi, sektörde yaşanan değişimler, yapay zeka teknolojilerinin etkisinin hemşireliğin gelişimi açısından önem arzettiğini söyledi. Açılış programının ardından iki ayrı konferans düzenlendi. İnovatif Hemşirelik Derneği Başkanı Doç. Dr. Yeliz Doğan Merih'in Hemşireliğin Geleceğini Şekillendirmede ve Ekonomik Güç Oluşturmada İnovasyon başlık konferansının ardından Yalova Eğitim Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hemşire Zeynep Çağlayan Dünden Bugüne Hemşirelik Uygulamalarında Gelişim Süreci başlıklı konuşmasını sundu. Konferansların ardından konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi. Kapanış sunumunun ardından kutlama programı düzenlenen kokteyl ile sona erdi.