Hindistan İle İşbirliği 09.04.2012

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Girişimciler Kurulu’nca düzenlenen Hindistan İş Gezisi’ne Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Filiz Karaosmanoğlu ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi ve 1. Uluslararası Kadın Girişimciliği Sempozyumu Başkanı Yard.Doç.Dr. Mine Aksoy katıldılar.Çok sayıda ilden yetmiş dört kadın girişimcinin katıldığı gezide, program  paralelinde Prof. Karaosmanoğlu ve Dr. Aksoy, Jawaharlal Nehru Universitesi, Jamia Millia Islamia Üniversitesi, Hindistan Dış Ticaret Enstitüsü ve Indraprastha Bilişim Teknolojisi Enstitüsü ile görüşerek işbirliği başlattılar. Sempozyumda Hindistan Ticaret ve Sanayi Odası Federasyonu Kadın Kurulu Başkanı Neena Malhotra ve Hindistan Kadın Girişimciler Federasyonu Başkanı Dr. Rajnee Aggwal davetli konuşmacı olmayı kabul etti.T.C. Yeni Delhi Büyükelçisi Dr. Burak Akçapar’ın davetinde Türk ve Hint girişimciler bir araya geldi. Dr.Aksoy konuşmasında sempozyumu kısaca tanıtarak Yalova’ya davet yaptı. Prof. Karaosmanoğlu Hint üniversiteleri ile başlayan çalışma ve Yalova Üniversitesi hakkında bilgi vererek “Hindistan Çiçek Ülkesi, Yalava da Çiçek Kenti” dedi. Dr. Aksoy, TOBB Girişimciler Kurulu dış ticaret gezileri konusunda emek veren, liderlik yapan Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield’e, Prof. Karaosmanoğlu Büyükelçi Dr. Akçapar’a logolu çini tabak takdim ederek tebrik ve teşekkür sundular.