"Huawei AR-GE Kodlama Maratonu 2022”ye Yalova Üniversitesi Damga Vurdu

"Huawei AR-GE Kodlama Maratonu 2022”ye Yalova Üniversitesi Damga Vurdu

Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerimizden Arif Karaçalıoğlu “Huawei AR-GE Maratonu 2022” kapsamında geliştirdiği mobil uygulama ile Türkiye Şampiyonu olurken, aynı kategoride yarışan Kemal Adlığ Türkiye 3. sü oldu.

 

Huawei ve Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) işbirliğinde düzenlenen ve Türkiye genelinde lisans ve yüksek lisans seviyelerinde tüm öğrencilerin başvurabildiği “Huawei AR-GE Maratonu 2022”de 2 öğrencimiz “Huawei Mobil Servisler (HMS)” kategorisinde ilk 3’e girme başarısı gösterdi.

 

Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Arif Karaçalıoğlu, “Görme engelli bireylere ‘Braille’ alfabesini sesli konuşma ve konuşma algılama teknikleri yardımıyla titreşim özellikli mobil cihazlarda öğrenmelerine imkan sağlayan bir yapay zeka temelli mobil uygulama” geliştirerek HMS kategorisinde “Türkiye Şampiyonu” oldu.

 

Aynı kategoride yarışan Bilgisayar Mühendisliği 4. Sınıf öğrencilerimizden Kemal Adlığ ise “Kamera yardımı ile görüntüdeki nesneleri hem yazılı hem de sesli olarak farklı dillere tercüme edebilen bir mobil uygulama” geliştirerek Türkiye genelinde 3.lük ödülüne hak kazandı.

 

Tüm Türkiye’den lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin bireysel olarak katılabildiği “Huawei AR-GE Maratonu”na geçtiğimiz yıl 2000’in üzerinde yarışmacı katılmıştı. Bu yılki yarışmanın ön eleme sürecinde Java/Kotlin üzerinden çoktan seçmeli bir test ve 2 algoritma sorusu üzerinden değerlendirilen adaylardan en başarılı 24 yarışmacı final aşamasına kalma başarısı gösterdi. Finalinde 96 saatlik bir süre içerisinde Huawei yapay zeka kitlerini kullanarak, gerçek hayatta yaşanan bir problemi çözen bir uygulama yapılması istendi.

 

Sadece 96 saatlik kısa bir süre içerisinde dünyayı daha da yaşanabilir bir yer hâline getirecek uygulamalar geliştiren öğrencilerimizi makamında ağırlayarak tebrik eden Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, üniversitemizi gururlandıran öğrencilerimize başarılarının devamını dileyerek teşekkür belgelerini takdim etti.

 

Bizler de üniversitemizi gururlandıran öğrencilerimizin önemli başarısını yürekten tebrik ediyor ve dünyaya dokunan nice başarılara imza atmalarını temenni ediyoruz.

 

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ederek teşekkür belgelerini takdim etti.