Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyithan Deliduman'dan Başkanlık Sistemi Açıklaması

Öteden beri başkanlık sistemi ile ilgili tartışma ve açıklamaların içerisinde yer alan Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyithan Deliduman açıklamalarına bir yenisini ekledi. Prof. Deliduman yaptığı açıklamada Hükümetin başkanlık sistemini fiilen gündeme taşıyıp tartışmaya açmasını olumlu bulduklarını, konuyla ilgili görüş ve değerlendirmesi olan herkesin bu sürece katkı sağlaması gerektiğini söyledi.

Hükümet tarafından önerilen ‘Türkiye Modeli Başkanlık Sistemi’ yönündeki görüşün kendileri tarafından da savunulan bir görüş olduğunu olduğunu ifade eden Prof. Deliduman, ‘Türkiye Modeli Başkanlık Sistemi’ modeli sayesinde başkanlık sistemiyle ilgili kaygıların da ortadan kaldırılabileceğini sözlerine ekledi.