Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Seyithan Deliduman Yeni YÖK Yasa Tasarısını Değerlendirdi

Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Seyithan Deliduman, 06 Aralık 2012 Salı Günü saat 14:30’da TRT Haber kanalına konuk olarak Yeni Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yasa Tasarısı ile ilgili soruları yanıtladı. Programda YÖK Yasasının sil baştan değiştiğini belirten Prof.Deliduman, yeni yasa taslağında Akademik ve bilimsel özgürlük, katılımcılık, rekabet ve kalite ilkelerinin temel ilke olarak benimsenmesinin yasanın olumlu yönleri olduğunu, Taslağın bilimsel araştırmalarda bazı sınırlayıcı maddeler içerdiğini belirtti. Taslakta en büyük yeniliklerden birinin yabancı üniversitelerin Türkiye’de eğitim vermelerinin önünün açılması olduğunu belirten Prof.Deliduman, Yeni Yasa Taslağının üniversite-şehir, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirilmesi için bazı yenilikler getirdiğini söyledi. Yeni Yasa Taslağıyla Yükseköğretim Kurulunun isminin Türkiye Yükseköğretim Kurulu olarak değiştirileceğini söyleyen Prof.Deliduman Taslaktaki bazı eksikliklerin tartışmaya yol açtığını sözlerine ekledi. Yeni Yasa Taslağında rektör seçimlerinin de değişeceğini belirten Prof.Deliduman, Taslakta Rektör bir kez ve 5 yıllık bir süre için seçileceğini üniversitelerin gelişmesi için rektörün 2. defa seçilebilmesinin gerektiğini söyledi.