Hukuk Öğrencilerimiz Meslek Temsilcileri ile Bir Araya Gelmiştir.

Hukuk Öğrencilerimiz Meslek Temsilcileri ile Bir Araya Gelmiştir.

Yalova Üniversitemiz Hukuk Kulübü tarafından organize edilen “Hukuk Disiplini’nde Kariyer Üzerine: Avukatın Bağımsızlığı ve Savunma Dokunulmazlığı” Konferansı, Kariyer Hukuk Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Ebrar Efkan Bilgiç ile Avukat Gürkan Özocak’ın katılımları ile gerçekleşmiştir.

Hukuk Fakültesi Öğrencilerimiz’e kariyer yolculuklarında ışık tutan Ebrar Efkan Bilgiç’in konuşmasıyla başlayan “Hukuk Disiplini’nde Kariyer Üzerine: Avukatın Bağımsızlığı ve Savunma Dokunulmazlığı” Konferansı, dil öğreniminin ve mesleki melekeler ile donanım kazanmanın önemi konularına koşut yürütülmüştür.  

Bir hukukçu olarak üslubun çok önemli olduğunu ifade eden Kariyer Hukuk Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Ebrar Efkan Bilgiç, kitap okumanın hayal gücünün itici gücü olduğunu, olaylara çok yönlü bakabilme kabiliyeti kazandırdığını ve bununla beraber kendini iyi ifade edebilme becerisi kazandırdığını belirtmişlerdir.

“Hukuk Disiplini’nde Kariyer Üzerine: Avukatın Bağımsızlığı ve Savunma Dokunulmazlığı” Konferansı’nın devamında sözü devralan Avukat Gürkan Özocak ise mesleki deneyimlerinden bahsederek, icra ettikleri mesleğin çok kıymetli olduğu ve Avukatlık Mesleğinin hakkının verilerek sürdürülmesi gerektiği konularına değinmişlerdir.

Avukatlığın bir kamu hizmeti vasfı taşıdığının altını çizen Avukat Gürkan Özocak, “Avukatlık hizmetini yürütür iken, aynı zamanda avukatlık mesleğini icra eden bireylerin bağımsızlığı ve dokunulmazlığı konularını da göz ardı etmemeliyiz. Bir avukat, ihtiyaç hissettiği durum ve şartlar dahilinde, görevinden istifa etme (görevinden çekilme) ve sebep belirtme zorunluluğu hissetmeksizin dava ve dosya reddetme hakkına sahiptir” ifadeleri ile görüşlerini bildirmişlerdir.   

Hukuk Fakültesi Öğrencilerimiz’in yoğun düzeyde katılımları ile gerçekleşen “Hukuk Disiplini’nde Kariyer Üzerine: Avukatın Bağımsızlığı ve Savunma Dokunulmazlığı” Konferansı, soru ve cevap eşliğinde, görüş alışverişleri müştereğinde sona ermiştir.