İnsan Ticareti İle Mücadelede Paneli Gerçekleştirildi

İnsan Ticareti İle Mücadelede Paneli Gerçekleştirildi

Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümünün 4. sınıf öğrencileri, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında "İnsan Ticareti ile Mücadele" paneli düzenledi. 

Yalova Meslek Yüksek Okulunun konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Sosyal Hizmet bölümü akademisyenleri ve öğrenciler katıldı. Konuşmacı olarak Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünden Kıdemli Başpolis Memuru Yavuz Efendioğlu, Yalova Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü Uyum ve İletişim Çalışma Grubu Başkanı Mesut Aytun, Yabancılar Çalışma Grubu Başkanı Emre Korkmaz ve Yalova Barosundan Avukat Murat Alkaş katıldı.

Panelde, Türkiye ve dünyada insan ticareti ile mücadele çeşitli boyutları ele alındı. Önleme, soruşturma, güvenlik, koruma ve psiko-sosyal destek uygulamalarından bahsedilerek insan ticareti mağdurlarına yönelik kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yapıldı. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı da konuşmasında, bu tür farkındalık çalışmalarının önemsendiğini ve desteklendiğini belirterek etkinliği düzenleyen öğrencileri tebrik etti. Prof. Dr. Bahçekapılı, panelistlere çiçek takdim ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti.