İslam Dünyasında Yükseköğretim ve Islahı Çalıştayı Yapılması Kararı Alındı

Başbakanlık Baş Müşaviri, Medeniyetler İttifakı Ulusal Eşgüdüm Kurulu Başkanı ve Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Bekir Karlığa ile Londra İslami Bilimler Enstitüsü Başkanı (Association of Muslim Social Scientsts U.K.) Dr.Anas Al-Shaikh-Ali, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Yıldırım’ı ziyaret etti. Görüşmede Yalova Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Recep Hayri Eren de hazır bulundu. Rektörlük Makamında gerçekleşen ziyarette 10 Mayıs 2013 tarihinde Yalova Üniversitesi bünyesinde Başbakanlık Baş Müşaviri Prof.Dr.Bekir Karlığa ile Londra İslami Bilimler Enstitüsü Başkanı Dr.Anas Al-Shaikh-Ali tarafından organize edilecek “İslam Dünyasında Yükseköğretim ve Islahı Çalıştayı” yapılması kararı alındı. Ardından karşılıklı hediye takdiminde bulunularak iyi niyetler dile getirildi. Sonrasında Başbakanlık Baş Müşaviri Prof.Dr.Bekir Karlığa ve Dr.Anas Al-Shaikh-Ali  beraber öğle yemeği yenildi. Yemeğe Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Rıza Abay, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İbrahim Hatipoğlu ve Özel Kalem Müdürü Mehmet Güler de katıldı.