İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası Etkinlikleri 12.03.2011

“İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası” dolayısıyla düzenlenen etkinliklerin ilki Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda Yalova  İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce gerçekleştirildi. Konferansa Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Meftun Dırman, Yalova Üniversitesi Rektör Vekili ve Yalova Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Fikret Yüksel, Vali Yardımcıları Cezmi Türk Göçer  ile Ergun Güngör, davetliler ve öğrenciler katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Sonrasında programın açış konuşmasını Öğretmen Yusuf Ziya İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Serap Demircioğlu yaptı. S.Demircioğlu, Mehmet Akif Ersoy'u ve onun İstiklal Marşı'nı yazma sürecini anlattı. Ardından Yalova’da İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.Öğrencilerin ödüllerini Yalova  Belediye Başkanı Yakup Koçal Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay M. Dırman ve Vali Yardımcısı C.T. Göçer  verdi. Sonrasında İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda birinci olan Özel Bahçeşehir İlköğretim Okulu öğrencisi Arzu Özen İstiklal Marşı'nı okudu. Öğrencilerin Mehmet Akif Ersoy'a ait şiirleri seslendirmesinin ardından sahnelenen oratoryo ile program sona erdi.