Jandarma Teşkilatının 173’üncü Kuruluş Yıldönümü Kutlama Töreni 14.06.2012

Jandarma Teşkilatının 173’üncü Kuruluş Yıldönümü Kutlama Töreni Vali Esengül Civelek ’in katılımıyla İl Jandarma Komutanlığı’nda gerçekleştirildi. Törene Yalova Üniversitesi Rektör Vekili ve Yalova Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Fikret Yüksel ile resmi ve askeri erkan katıldı.Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından İl Jandarma Komutanı J.Albay Ahmet Çelik tarafından Vali Esengül  Civelek’e jandarmanın şualı ay yıldız amblemi takdim edildi. Vali E. Civelek başarılı çalışmalarından dolayı J.Albay Çelik’e başarı belgesi takdim etti.J.Yarbay İlhan Çetinkaya tarafından jandarmanın tarihçesi okunarak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve J.Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu’nun kutlama mesajları okundu. İl Jandarma Komutanı J.Albay Ahmet Çelik günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Jandarma marşı eşliğinde tören geçişi yapıldı. Jandarma Narkotik Köpek Timleri gösterisi sonrasında halk oyunları sunuldu. Protokol Jandarma komutanlığına bağlı silah, araç-gereç ve fotoğraf sergisi gezdi.