Jeugd International Zemst Derneği Ziyareti 24.03.2012

Yalova Üniversitesi Dış İlişkiler Merkezi Birimi (YADİM) tarafından geçtiğimiz dönem İtalya’nın Castrignano de Greci Belediyesi Eurodesk Temas Noktası ev sahipliğinde yapılan “Hello Europe! This is me… A Volunteer” isimli Gençlik Değişim Projesi kapsamında ortaklık yürütülen Jeugd International Zemst (JIZ) Derneği, Başkan Bart Haemhouts eşliğinde sekiz kişilik heyet ile Yalova Üniversitesi’ni günübirlik ziyaret etti. Belçika heyetini YADİM Koordinatörü Gülgönül Bozoğlu ve Eurodesk Öğrenci Kulübü Başkanı Ömer Çiftçi ağırladı. Gün boyunca Kültür ve Sanat Birliği Tiyatro Kulübü Başkanı ve Polimer Mühendisliği Bölümü öğrencisi Çağdaş Aslan ile bölüm öğrencisi Merve Ün, Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencileri İsa Yavuz Gündoğdu ve Eren Uçar heyete eşlik ettiler. Önce YÜSEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Gençler için Avrupa Fırsatları” isimli toplantıya katılan heyet Yalova Üniversitesi öğrencileri ile buluştu.Toplantıda AB Gençlik Programları hakkında bilgi verilerek gençlerin bu programlar kapsamında AB’den fon alarak Avrupa’da ne gibi fırsatlar yakalayabileceği anlatıldı.JIZ Derneği tarafından her yıl yapılan, bu yıl Yalova Üniversitesi’nin de ortağı olduğu gençlik kampı hakkında da ayrıntılı bilgiler sunularak sorular cevaplandırıldı. Heyet öğrencilerimize ülkelerinin çikolatasını ikram etti. Birlikte öğle yemeği yenildi.Termal’i gezen heyet güzelliklerini de yaşadı.Logolu ürünler takdim edilerek heyet uğurlandı.